Rockzenész, filmcsillag és cowboy: Sam Shepard, a „legamerikaibb” drámaíró - Németh, Lenke Mária (Studia Litteraria, 2014)
Varró Gabriella, Mesterek árnyékában: Sam Shepard drámái és a hagyomány, Debrecen, Debreceni Egyetemi Kiadó, 2013.