Szerkesztői előszó - Fazakas, Gergely Tamás (Studia Litteraria, 2024)
Tematikus lapszámunk a 2023. június 15–16-án tartott debreceni tudományos konferencia anyagán alapul. Petőfi életműve és kultusza (Szövegek, városok, történetek, 1823–2023) címmel rendezett bicentenáriumi tanácskozásunkat a Déri Múzeum–Debreceni Irodalom Háza, a Debreceni Egyetem Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézetének Magyar Emlékezethelyek Kutatócsoportja, valamint a Debreceni Református Kollégium Nagykönyvtára és Múzeuma készítette elő és rendezte meg, jelen lapszám szerkesztői, illetve Lakner Lajos irányításával – a fentieken túl a Nemzeti Kulturális Alap, a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Kara, a Tiszántúli Református Egyházkerület, valamint Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatásával.