Szerkesztői előszó - Balajthy, Ágnes; Fodor, Péter (Studia Litteraria, 2023)
Folyóiratunk legfrissebb lapszáma olyan előadások tanulmánnyá bővített változatát tartalmazza, melyek eredetileg a Biopoétika a 20–21. századi magyar prózában című, 2022. szeptember 22–23-án Debrecenben megtartott konferencián hangoztak el. Az írások célja, hogy feltérképezzék a modern magyar próza biopoétikai tendenciáit: azaz, egy új keletű szóalkotással élve, bioepikaként olvassák az elmúlt közel száz év néhány meghatározó alkotását.