„Bent vagyunk a csapdában”: A cselekvés és a szubjektum integritásának problémája Illyés Gyula Tiszták című drámájában - Kulin, Borbála (Studia Litteraria, 2014)
A Tiszták című Illyés-dráma értelmezésében a cselekvés és a szubjektum integritásának problémája kerül a középpontba, kifejtésében így jól érvényesül a szöveg dramaturgiai és műfaji olvasása, ami végül elvezet annak a kérdésnek a megválaszolásához, hogy az Illyés-életmű kontextusaiból kiemelve, a történelmi dráma kizárólagos értelemadó keretétől elszakadva működhet-e a katharok parabolája színpadi alkotásként.