Atmel mikrokontroller vezérelt kültéri meteorológia állomás tervezése - Lakatos, Ádám; Papp, Beatrix; Erdei, Timotei István (Recent Innovations in Mechatronics, 2018)
A hőmérséklet mérése a mai világban elengedhetetlen, de legalább ugyanilyen fontosságú a páratartalom vagy a légnyomás pontos meghatározása. Szükség van ezen értékek pontos ismeretére a mindennapokban, például meteorológiai előrejelzések esetén. Mint ismert a klímaváltozás következtében komoly viharkárok keletkeznek, ennek megelőzése kulcsfontosságú. A hőmérséklet & páratartalom mérése az üvegházak üzemeltetésében is kiemelt prioritású a mezőgazdaságokban. Az Atmel mikrokontroller alapú kültéri mérő szenzor a meteorológiai értékek pontos meghatározásának a céljából készült el.