Arduino alapú mozgásvezérelt kamerasín rendszer tervezése & vezérlése Android eszközzel - Balázs, József Bence; Darai, Gyula Attila; Erdei, Timotei István (Recent Innovations in Mechatronics, 2018)
A digitális tükörreflexes fényképezőgépek megjelenésével, a filmezés történelmében mindig is jelenlévő technológiai és pénzügyi határvonal a meghatározó produkciós szereplők és amatőr filmkészítők között folyamatosan mosódik el. Ennek hatására új filmipari szegmens jött létre, melynek célja,hogy az elérhető áru kameramozgató/stabilizáló tartozékok és kiegészítők iránti növekvő igényt kielégítse, valamint lépést tartson a XXI. századi modern filmkészítés felmerülő kihívásaival, mely könnyen hordozható, egyszerűen programozható és felügyelet nélkül automatizálható rendszereket követel meg.Projektemben egy olyan mozgásvezérelt kamerasín rendszer került megtervezésre és megépítésre, mely a fent említett kívánalmaknak megfelelve biztosít egy Arduino alapon programozható lehetőséget produkciós stúdiók számára.