Jelzőtáblák mozgóképről történő felismerésére létrehozott szoftver OpenCV alapon - Balázs, Viktor; Szilágyi, László; Erdei, Erika; Erdei, Timotei István (Recent Innovations in Mechatronics, 2018)
Manapság az autóbalesetek nagy százaléka azért történik meg, mivel az autóvezetők valamilyen külső/belső behatás következtében figyelmen kívül hagyják az út menti jelzőtáblákat. Az ilyen mulasztások miatt bekövetkezett károk sokszor komoly anyagi terhet jelentenek, rosszabb esetben, mint ismeretes az emberi élet nem pótolható. A projektben ezért törekedtünk arra, hogy az eddigi fejlesztések során megalkotott munkát abba az irányba fejlesszük tovább, ami segíthet ezt kiküszöbölni vagy iránymutatásként szolgálhat. A munka során megalkotott program lehetővé teszi, hogy egy tetszőlegesen megadott videó