ATmega328P mikrokontroller vezérelt felügyeleti oktatási modul - Karalyos, Béla; Papp, Beatrix; Erdei, Timotei István (Recent Innovations in Mechatronics, 2018)
Az Arduino mikrokontrollerek megjelenésével komoly lehetőségek nyíltak meg mind a kezdő mind a haladó réteg számára. Ezek a mikrokontrollerek Open-Source hardware-re támaszkodnak, így bárki tud benne fejleszteni, programozni különböző elektronikai eszközöket vezérelni/ adatot lekérni. A projektben egy a Debreceni Egyetem részére készített biztonságtechnikai oktatási modul került megtervezésre és megépítésre, mely teljes egészében flexbilis, újraprogramozható és bővíthető, valamint különféle vezérlések és algoritmusok tesztelésére is alkalmas.