Pneumatikus megfogóval szerelt többtengelyes manipulátor irányítása PLC -vel - Nagy, Ádám; Tóth, János; Husi, Géza (Recent Innovations in Mechatronics, 2018)
Projekt feladat során a többtengelyes manipulátor működése lett megvizsgálva. A feladat megoldása Bosch PLC (Programmable Logic Control) HMI (Human Machine Interface) felhasználásával, ST (Structured Text) programozási nyelv segítségével. A manipulátor egy gyártási folyamatban történő alkatrész mozgást valósít meg.