Prototípus alkatrészek elkészítésére kifejlesztett CNC távvezérlése és távfelügyelete - Molnár, Zsolt; Husi, Géza (Recent Innovations in Mechatronics, 2017)
A Debreceni Egyetem Villamosmérnöki és Mechatronikai Tanszékének, Épületmechatronikai Kutatóközpontja biztosított helyet és eszközöket a saját fejlesztésű CNC gép alkatrészeinek a legyártására és összeszerelésére valamint megfelelő infrastruktúrát a távvezérlési rendszer kialakításához és teszteléséhez. Projektben egy olyan egyedi kivitelezésű félipari CNC került megépítésre, amelynek alkatrészei könnyen beszerezhetőek, általános marási és vágási feladatokra alkalmas és távvezérelhető valamint felügyelhető.