A joghallgatók rekrutációja és professzió-képének néhány eleme - Fónai, Mihály; Barta, Attila; Gyüre, Annamária Csilla; Pénzes, Ferenc (Pro Futuro, 2014)
A jogászokkal mint professzióval – maradva egy tudományos közhelynél – „könyvtárnyi irodalom” foglalkozik. Vonatkozik ez a tudományos írásokra, de a szakmai, közéleti írásokra is. Ennek egyik oka, hogy a jogászok több évszázada az európai társadalomtörténeti fejlődés egyik magas presztízsű és státuszú professzióját gyakorolják, így a róluk szóló diskurzus érthető.