Hajóroncsmentés mint beruházás – egy ICSID-döntés alapvető hatása két jogterületen - Csatlós, Erzsébet (Pro Futuro, 2013)
Az elsüllyedt hajók, és főként azok rakománya időtlen idők óta vonzza a kincsvadászokat. Tévedés azonban, hogy az elsüllyedt hajók szabad prédává váltak volna; noha az irányadó jog is meglehetősen sokrétű és kaotikus, számos szempontot szükséges egyszerre figyelembe venni. Ez legfőképpen két érdek szembenállásában mutatkozik meg.