A Szociális Munka Énhatékonyság Skála magyar változatának reliabilitás vizsgálata - Fábián, Gergely; Tóth, Anikó Panna; Szoboszlai, Katalin; R. Fedor, Anita; Móré, Marianna; Faul, Anna C.; Lawson, Thomas R. (Párbeszéd: Szociális munka folyóirat, 2023)
Tanulmányunkban a Szociális Munka Énhatékonyság Skála (Social Work Self-Efficacy Scale) magyar változatának kidolgozását, a hazai mérőeszköz validálási folyamatát, illetve a skála érvényességére vonatkozó empirikus adatfelvétel legfontosabb eredményeit mutatjuk be, elsősorban reliabilitás vizsgálatokra támaszkodva. A skála a szociális munkás hallgatók énhatékonyság-szintjét hivatott mérni. Kutatásunk bizonyította, hogy a skála magyar változata valid, megfelelően működik, alkalmas arra, hogy a hazai kutatásokban, illetve az oktatásban, oktatásfejlesztés területén is alkalmazásra kerüljön.