Könyvismertető Fábián Gergely: Állapotfelmérő eszközök az idősgondozásban című könyvéről - Nagy, Zita (Párbeszéd: Szociális munka folyóirat, 2015)
A könyvben állapotfelmérő eszközök közreadása, rövid ismertetése található, melyekkel ma segíteni lehet az idősellátásban dolgozókat, hogy munkájukat magasabb szakmai színvonalon végezhessék. Ilyen jellegű konkrét, összeszedett gyűjtemény eddig nem állt rendelkezésére a szakmának, hiszen egy zártabb kör, leginkább a pszichológia és a pszichiátria privilégiuma volt a tesztek alkalmazása.