A Honey csemegekukorica (Zea mays L. convar. saccharata Koern) hibrid ásványianyag-, foszfor-, kálium-, magnézium-, cink- és vastartalmának elemzése - Bakos, Zsuzsanna; Mohamed Ibrahim Sidahmed, Hajer; Nagy, János (Növénytermelés, 2024)
A csemegekukorica fogyasztása kedvező a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, hatékonyan segít a tüdőbetegségek megelőzésében, serkenti az agyműködést, valamint cellulóztartalma segíti a gyomor- és bélműködést. Magas a magnézium-, foszfor- és vastartalma, a C-, E- és D-vitaminokat pedig természetes formában tartalmazza. A magyar nemesítésű Honey normál édes csemegekukorica hibrid kiválóan alkalmas friss fogyasztásra zsenge fejlettségi állapotban. Laboratóriumi vizsgálatok alapján a Honey csemegekukoricának jelentős lehet a szerepe az egészséges táplálkozásban. Ásványianyag-tartalma kedvező, káliumtartalma megközelíti a 10 000 mg/kg-ot, foszfortartalma 3217 mg/kg, magnéziumtartalma meghaladja a kilogrammonkénti 1300 mg-ot, a 20,3 és 26,5 mg/kg értékekkel fontos vas- és cinkforrás.