A MEGVÁLTOZOTT SZKOPJE: EXPERIENCE BALKAN ÚTI BESZÁMOLÓ - HUSZTY, ZOLTÁN; URBÁN, CSILLA (Macedón Tudományos és Kulturális Közlemények, 2019)
AbsztraktA cikk az Experience Balkan csapat szkopjei kirándulását ismerteti. Tavaszi kirándulásuk alkalmával meglátogatták a Macedóniai Magyarok teleház-szervezetét, és felfedezték Szkopje nevezetességeit: a Csarsjia-t, a Kale erődöt, a Matka kanyont és különösen az újonnan épített szobrokat. Egy napot Tetovóban töltöttek, és egy pompás lakomával fejezték be útjukat.AbstractThe article describes the Skopje excursion of the Experience Balkan team. During their spring excursion, they visited the Macedonian Hungarians’ Telehouse Organization and discovered the sights of Skopje: the Charsjia, the Kale Fortress, the Matka Canyon, and especially the newly constructed statues. They also spent a day in Tetovo and ended their trip with a great meal.