A MAGYARORSZÁGON ÉLŐ MAKEDÓNOK KULTURÁLIS MÚLTJA - NIKOLOVSZKI, RISZTO (Macedón Tudományos és Kulturális Közlemények, 2019)
AbsztraktAz 1948-ban és 1949-ben Magyarországra érkező égei-makedóniai menekültekről szóló források hiányosak és sokfélék. Nikolovszki Riszto történész, mint egykori gyermek-menekült, betekintést enged a görög kisebbségen belüli macedón kisebbség kulturális múltjába 1948-tól kezdődően, bemutatva a kiadványokat és kulturális programokat.AbstractThe data about the Aegean Macedonian refugees who arrived to Hungary in 1948 and 1949 are insufficient and diverse in the different sources. Historian Risto Nikolovski, as a former child-refugee, gives insight into the cultural past of the Macedonian minority, from 1948, describing the written papers, books and cultural programs of the Aegean Macedonian people in Hungary.