A MAKEDÓN KONYHAMŰVÉSZET TITKAI - ILJOVSZKI, RISZTO (Macedón Tudományos és Kulturális Közlemények, 2019)
Absztrakt Ez a cikk a macedón gasztronómia gazdagságát mutatja be. Két hagyományos étel pontos receptjét írja le: a tavcse-gravcse babos étel és a „macedón pizzaként” ismert pasztrmalija elkészítési módját. Abstract This article presents the richness of Macedonian gastronomy. It gives the exact recipe for two traditional dishes: the bean dish tavche-gravche and the pastrmalija, known as the „Macedonian pizza”.