Két francia ifjúságszociológiai könyvről: François de Singly: Les Adonaissants, Paris, Armand Collin, 2006 Dominique Pasquier: Cultures lycéennes. La tyrannie de la majorité, Paris, Éditions Autrement, 2005 - Takács, Erzsébet (METSZETEK Társadalomtudományi Folyóirat, 2013)
-