„Vigyázó szemetek ezentúl Moszkvára vessétek” - P. Farkas, Ilona (METSZETEK Társadalomtudományi Folyóirat, 2017)
Scheibner Tamás: A magyar irodalomtudomány szovjetizálása. A szocialista realistakritika és intézményei 1945–1953. Ráció Kiadó, Budapest, 2014, p. 316.