Lehet-e Nyugat Kelet-Európa? - Főcze, János (METSZETEK Társadalomtudományi Folyóirat, 2017)
Stefano Bottoni: A várva várt Nyugat. Kelet-Európa története1944-tól napjainkig. MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont,Történettudományi Intézet, Budapest, 2014, p. 362.