Munkáskönyv - Valuch, Tibor (METSZETEK Társadalomtudományi Folyóirat, 2012)
Kuczi Tibor: Munkásprés – a munka kikényszerítésének története az ipari forradalomtól napjainkig L’Harmattan-Jelenkutató Alapítvány, Budapest, 2011 (309 oldal)