Éltünk, s ebbe más is belenyugodott már…: Nyugdíjak, közpolitika, gondozás, elmúlás - A. Gergely, András (METSZETEK Társadalomtudományi Folyóirat, 2022)
Számlálni az időt, hallani a mendemondákat, szorulni az emlékektől, s félni a jövőtől – kinek ne lenne saját élménye, közvetett vagy szomszédos tapasztalata, kor-közérzete és felelőssége? Lesz-e nyugdíj, elegendő, akad-e, aki majd gondoz, fáj-e majd az elmúlás, küzdeni kell-e a túlélésért?