KÉTNYELVŰ GYEREKEK NEVELÉSE - Sorace, Antonella; Ladd, Bob (Különleges Bánásmód - Interdiszciplináris folyóirat, 2018)
A fordításban Antonella Sorace és Bob Ladd (2004) nyelvészettel foglalkozó amerikai kutatók kétnyelnyű gyermekek neveléséről szóló tanulmánya jelenik meg. A tanulmányban a szerzők saját nevelési tapasztalataik alapján fogalmazzák meg interjú-szerűen gondolataikat a kétnyelvűségről, a kétnyelvűség hatásairól, az egyszülő-egy nyelv módszer hatásairól.