A Leymus arenarius előfordulása a Kiskunságban - Csecserits, Anikó; Bakró-Nagy, Zsolt; Kelemen, András; Rédei, Tamás; Tóth, Gábor; Tölgyesi, Csaba (Kitaibelia, 2021)
Egy idegenhonos, évelő fűfaj, a buckalakó partirozs (Leymus arenarius (L.) Hochst.) hat kivadult állományát találtuk a Kiskunságban. A fajnak a Nagyalföldről eddig még nem volt adata. A legtöbb előfordulás több száz négyzetméter kiterjedésű, néhány esetben a faj szinte monodomináns állományt alkot, és az egyik állomány már egy nyílt homokpusztagyepben is megjelent. Feltételezésünk szerint ez a faj a Duna–Tisza közi homokhátságon akár inváziós fajjá is válhat.