Epipactis exilis előkerülése a Börzsönyből - Pintér, Balázs; Tímár, Gábor (Kitaibelia, 2021)
2020. augusztus 21-én Börzsönyben a Szén-patak mentén, bükkösben, egy időszakos vízfolyás szélén előkerült hét tő Epipactis exilis. A faj hazánkban igen ritka, fokozottan védett, a börzsönyi az ötödik ismert lelőhelye. Új a hegység flórájára.