Új faj Magyarország mohaflórájában: Campylopus flexuosus (Hedw.) Brid. - Erzberger, Péter; Németh, Csaba (Kitaibelia, 2024)
A szerzők a Magyarországról eddig nem ismert Campylopus flexuosus két lelőhelyét találták Uzsa közelében. A közlemény térképpel és fényképekkel illusztrálja a lelőhelyeket és bemutatja az előfordulás körülményeit, valamint röviden jellemzi a fajt és fényképeken mutatja be diagnosztikus ismertető jegyeit.