Új orchideafaj a magyar flórában: Epipactis pseudopurpurata Mered’a - Csábi, Miklós; Halász, Antal (Kitaibelia, 2016)
A Budai-hegységben, Telki határában a magyar flórára új fajként megtaláltuk az Epipactis pseudopurpurata kis állományát. Ismertetjük a faj főbb jellemzőit és összehasonlítjuk a rokon E. purpurata-val.