A ciklámenlila nőszőfű jelentős állománya Parádsasváron - Tóth, György; Magos, Gábor; Molnár, Miklós; Csábi, Miklós (Kitaibelia, 2020)
A közlemény bemutatja a fokozottan védett Epipactis placentina Bongiorni & Grünanger hazai előfordulásait. Beszámolunk egy jelentős (2019-ben mintegy 40 virágzó példányt számláló) állományának megtalálásáról, amely a faj egyetlen napjainkban ismert hazai állománya.