A gödöllői gyepgazdálkodási tanszék története 1996-ig - Barcsák, Zoltán (Gyepgazdálkodási Közlemények, 2021)
Az elmúlt évtizedek során egyre nyílvánvalóbbá vált, hogy a gyepgazdálkodás oktatása, kutatása mindenképpen igényli és megérdemli, hogy a felsőoktatás területén, elsősorban az egyetemeinken, a gyepgazdálkodás legalább intézeti tanszék keretében kerüljön oktatásra és ennek megfelelően kutatásra is.