Szemelvények a legeltetési bizottságok történetéből - Tóth, Sebestyén (Gyepgazdálkodási Közlemények, 2021)
Ez a szakmai visszatekintő szakirodalmi források, korabeli személyes feljegyzések és eredeti dokumentumok segítségével a közlegeltetés múltjába enged betekintést. Előbb az adott korban oly fontos szerepet vállaló szervezetek munkáját, hatáskörét és a rendelkezésre álló feltételeiket általánosságban mutatja be, majd részletezi egy település példáján a legeltetési társulat tevékenységét. Korhű dokumentumok teszik hitelessé a közlegeltetés szakmaiságát, a település életében játszott szerepét.