Olaszperje (Lolium multiflorum Lam.) vizsgálhatósága MALDI TOF-TOF MS készülékkel - Monori, István; Máté, Benedek; Varga, Krisztina; Csapó, Krisztián; Bojté, Csilla; Csízi, István; Halász, András; Nagy, Dominik; Nagy, Lajos; Nagy, Tibor; Asbolt, Gergő; Kéki, Sándor (Gyepgazdálkodási Közlemények, 2025)
Lolium multiflorum vetőmag vizsgálatát végeztük MALDI TOF-TOF MS-sel, mely során 3 extraháló szert próbáltunk ki (NaCL semleges, NaCl savas, propanolos). Célunk, hogy módszert tudjunk kifejleszteni a fűfélék vetőmag vizsgálatához. A 3 eljárás közül csak a propanolos extraháló szer segítségével sikerült zajmentes spektrumot kapni, mely során láthatóvá vált az olaszperje magban lévő tartalékfehérje m/z értékei.