Dr. Szállási Árpád orvostörténész, egyetemi magántanár, a Gerundium – Egyetemtörténeti Közlemények szerkesztőbizottsági tagja - Szerkesztőség, A (Gerundium, 2012)
Szállási Árpád orvostörténész, az Orvosi Hetilap szerkesztőségi tagja folyóiratunk szerkesztőségének is alapító tagja volt. Hatalmas tudására, széleskörű műveltségére, tanácsaira mindig számíthattunk. Súlyos betegsége, majd váratlan halála megakadályozta abban, hogy megérje a Gerundium kiteljesedését.Hálás szívvel emlékszünk rá. Példája erőt ad a további reményeink szerint sikeres folytatáshoz.