Lichner József: Az Alma Mater kálváriás útja Selmecbányától Sopronig - Sági, Éva (Gerundium, 2020)
Az I. világháború vége, a monarchia szétesése a magyar felsőoktatásra is jelentős hatást gyakorolt. A felvidéki és erdélyi területek elszakadása miatt több intézmény költöznikényszerült: ezek egyike volt a selmecbányai M. kir. Bányászati és Erdészeti Főiskola.