Frühneuzeitliche Disputationen: Polyvalente Produktionsapparate gelehrten Wissens - Hegyi, Ádám (Gerundium, 2020)
A magyar művelődéstörténetben nagy hagyománya van a disputációk kutatásának. Az alábbiakban bemutatandó kötet ahhoz segít hozzá, hogy megérthessük, hogyan értékelika német történészek a disputációk szerepét a kora újkori művelődésben.