Holland díszdoktorok a debreceni egyetemen a két világháború között - Bozzay, Réka (Gerundium, 2019)
A debreceni egyetem a két világháború között három alkalommal adományozott díszdoktori címet hollandtudósoknak vagy közéleti személyeknek. Az adományozás mindig valamilyen fontos eseményhez kapcsolódott(gyermekmentő akció, speyeri birodalmi gyűlés, Református Kollégium 400 éves jubileuma). A jelöltekkiválasztásában két fontos tényező játszott szerepet: protestáns kötődésük és/vagy Magyarország iránt tanúsítottjóindulatuk. A díszdoktori címnek hét, a tiszteletbeli professzori díjnak nyolc holland kitüntetettjevolt a két világháború között.