REFLEXIÓK A MELBOURN-I EGYETEM JOGI KARÁNAK MEGALAKULÁSÁRÓL - Haitas, Daniel (Gerundium, 2024)
A tanulmány a Victoria brit koronagyarmaton (Ausztrália mai Victoria államában) tevékenykedő Melbourne-i Egyetem és annak jogi kara megalapítása egyes fontos aspektusait igyekszik áttekinteni. Vizsgálja az intézmények létrehozásának történelmi hátterét és folyamatát. Az írás a migráció-kutatás vonatkozásában is van bizonyos jelentősége, midőn kiemeli egyes ír protestáns személyiségek fontos szerepét Victoria állam jogi hivatásrendjeinek korai történetében, valamint a Melbourne-i Egyetem és jogi kara sorsának alakulásában.