Eperjes - Az evangélikus jogakadémia 1918/19-es tanéve és Miskolcra költözése - Durovics, Alex (Gerundium, 2019)
Az eperjesi jogi akadémiát 1862-ben alapították újjá, és az iskola ezzel a felvidéki családok fontos képzőhelyévé vált. Az I. világháború során az oktatást sokszor megzavarták az elszállásolt katonák, és nehézséget okozott a harcoló oktatók helyettesítése. A háború után, de még Trianon előtt szóba került az iskola Miskolcra telepítése. Eperjes csehszlovák megszállása után (1918 decembere) és a jogi képzés betiltása után az iskolát márciusban Miskolcra költöztették, ahol az ősszel megkezdődhetett az oktatás.