Latinország – Különleges kiállítás az egykori Franekeri Egyetemről - Postma, Ferenc (Gerundium, 2019)
Az írás bemutatja azt a kiállítást, amelyet 2018-ban a franekeri Museum Martenaban rendeztek meg, és amely színesen mutatta be az 1811-ben bezárt franekeri egyetem fontos szerepét a Magyarországról és Erdélyből érkező, több mint 1200 kora újkori vándordiák tanulmányaiban, a magyar művelődéstürénetben.