Holland díszdoktorok a debreceni egyetemen a két világháború között - Bozzay, Réka (Gerundium, 2019)
A debreceni egyetem a két világháború között három alkalommal adományozott díszdoktori címet holland tudósoknak vagy közéleti személyeknek. Az adományozás mindig valamilyen fontos eseményhez kapcsolódott (gyermekmentő akció, speyeri birodalmi gyűlés, Református Kollégium 400 éves jubileuma). A jelöltek kiválasztásában két fontos tényező játszott szerepet: protestáns kötődésük és/vagy Magyarország iránt tanúsított jóindulatuk. A díszdoktori címnek hét, a tiszteletbeli professzori díjnak nyolc holland kitüntetettje volt a két világháború között.