Innovatív módszertani fejlesztések a demenciával élők és hozzátartozóik támogatásában - Busi, Zoltán (Magyar Gerontológia, 2023)
A demencia napjainkra népegészségügyi prioritássá vált, az egyik legnagyobb kihívás a társadalmak számára. Hazánkban közel 250 ezer ember él demenciával, az érintettek száma a hozzátartozókkal együtt meghaladhatja az 1 millió főt, ez a teljes magyar lakosság 10%-át jelenti.