Társas támasz a nyugdíj előtt álló rendőrök körében - Ambrusz, Aliz; Batizi, Orsolya; Borbély, Zsuzsanna; Malét-Szabó, Erika (Magyar Gerontológia, 2023)
Az utóbbi évtizedekben a rendvédelemben dolgozók átlagéletkora folyamatosan nő. Az idősödő rendőrök hosszabb munkaképességének megőrzése, a jó egészségi állapotuk egyéni, rendvédelmi és társadalmi érdek.