Idős betegek kórházi elbocsátásának nemzetközi tapasztalatai - Virág, Andrea; Ádám Attila, Szücs; Dorina, Markovics; Dajana, Pertet; Klára, Gadó (Hungarian Gerontology, 2025)
Az idős betegek kórházi elbocsátása különösen érzékeny pont az egészségügyi ellátás folyamatában. A több krónikus betegség, a polifarmácia és a csökkent önellátó képesség miatt fokozott a rehospitalizáció, a gyógyszerelési hibák és a szövődmények kockázata.