Az idősödő magyar társadalom szociálpolitikai kihívásai - Talyigás, Katalin (Hungarian Gerontology, 2025)
Az előadás az idősödő magyar társadalom szociálpolitikai kihívásait tekinti át, különös figyelemmel az időskori szegénység és gondozási szükségletek rendszerbeli összefüggéseire. A demográfiai változások, a nyugdíjak reálértékének csökkenése,   az infláció hatásai , valamint az egészségügyi és szociális rendszer hiányosságai   jelentősen rontják az idősek életkilátásait.