Kognitív kommunikációs zavarok a mindennapi ellátásban – alkalmazható logopédiai eszközök és módszerek a Geriátriában - Szücs, Ádám Attila; Dajana, Pertet; Andrea, Virág; Klára, Gadó (Hungarian Gerontology, 2025)
A tanulmány célja, hogy bemutassa a kognitív kommunikációs zavarok (KKZ) jelentőségét a geriátriai ellátásban, valamint rávilágítson a logopédia szerepére és a legújabb kutatási irányokra a diagnosztika és a terápiás intervenció területén. A vizsgálat különös hangsúlyt fektet a mindennapi gyakorlatban is alkalmazható eszközökre és módszerekre, amelyek hozzájárulnak a terápiás adherencia javításához és az életminőség növeléséhez idős, stroke-on átesett, agysérült, illetve neurodegeneratív betegséggel élő páciensek esetében.