Hang-, beszéd és nyelésterapeuta szerepe az idősellátásban - Pertet, Dajana; Ádám Attila, Szücs; Andrea, Virág (Hungarian Gerontology, 2025)
Az evés élménye egész életünkben központi szerepet tölt be: az alapvető létfenntartó funkció mellett társas, kulturális és pszichológiai jelentősége is kiemelkedő. A nyelés folyamatát többnyire természetesnek, automatikusnak tekintjük, egészen addig, amíg ez a rendkívül összetett, életfontosságú mechanizmus zavart nem szenved.