A Szenior Egyensúly Tréning szerepe az idősödésben és a testi- lelki- szellemi- szociális egészség megőrzésében - Csordás-Novák, Mária (Hungarian Gerontology, 2025)
A 2021–2030 közötti időszakot az Egészségügyi Világszervezet a „Healthy Ageing” – azaz az egészséges idősödés – évtizedének nyilvánította (WHO, 2020). Ez a megközelítés nem csupán az aktív idősödés koncepcióját foglalja magában, hanem azon messze túlmutatva egy átfogó, rendszerszintű szemléletet képvisel, amely az idősebb korosztály életminőségének javítására, egészségben eltöltött éveik számának növelésére, valamint társadalmi szerepvállalásuk erősítésére fókuszál.