A gerontológia kapcsolata a többi humán tudománnyal - Boga, Bálint (Hungarian Gerontology, 2025)
Haranghy Lászlónak, - akit a magyar gerontológia alapítójának tekintünk, megállapítása szerint: a gerontológia a 20. század tudománya. Valóban ekkorra gyűlt össze annyi és tudományosnak elfogadott adat az öregedés folyamatára és az időskorra vonatkozóan, hogy az indokolja a tudományos kritériumok teljesülésével a „gerontológia tudomány” megszületését.