Miért kell foglalkoznunk az ageizmussal az egészségügyi és szociális szakmákban? - Kerülő, Judit (Hungarian Gerontology, 2025)
A várható élettartam növekedésével világszerte megnőtt az idősek népességbeli aránya. Úgy az egyén, a közösség, mint a társadalom számára fontos, hogy ez a korosztály milyen életminőségben éli az életét.