A nők szerepe a demenciával élő családtagok otthoni gondozásában - Busi, Zoltán (Magyar Gerontológia, 2024)
A demenciával élő gondozottak száma Magyarországon megközelítőleg 200-250 ezer fő, többségük 65 évnél idősebb. A gondozók főleg családtagok, akik jelentős pszichés és fizikai megterhelésnek vannak kitéve.